Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sesiunea de admitere 2020: Cum se va desfășura

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaПрием документов на обучение в ВУЗы
Прием документов на обучение в ВУЗы - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării informează despre noile prevederi la Regulamentul privind organizarea admiterii 2020-2021.

CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării stabilește termene comune de organizare şi desfășurare a sesiunii de bază a concursului de admitere, sesiunea 2020, la studii superioare de licenţă pentru toate universitățile. Astfel, în perioada 27 iulie - 4 august pretendenții vor depune online dosarele de concurs. Pentru candidații care nu pot depune online dosarele de concurs, instituțiile de învățământ superior vor implica un număr mic de cadre universitare care vor recepționa dosarele.

Игорь Шаров Igor Șarov - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: Școlile din țară se redeschid - Detalii

Pe data de 7 august vor fi anunțate rezultatele intermediare, iar în perioada 8 – 18 august are loc depunerea documentelor în original la instituția aleasă de către candidat, conform unui orar cu acces etapizat stabilit de instituție în diverse blocuri de studii, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19;

Pe data de 20 august vor fi anunțate rezultatele finale. De precizat, concursul de admitere, sesiunea 2020, la programele de studii superioare de licență și master oferite de instituțiile de învățământ superior se va desfășura în regim online.

Fiecare dosar va cuprinde actele scanate, iar ulterior va fi transmis către comisia de admitere utilizând diverse instrumente TIC accesibile cum ar fi email, viber, skype, messenger, whatsapp, softuri speciale pentru admitere, etc.

Decis: Câte locuri bugetare oferă Guvernul în universități pentru anul de studii 2020-2021>>>

Universitățile pot organiza concomitent concursul de admitere online la ciclul I - studii superioare de licență și ciclul II – master.

Candidații la studii superioare de licență se vor putea înscrie la concursul de admitere la mai multe specialități din diverse domenii, la una sau mai multe instituții de învățământ superior, însă vor putea fi înmatriculați doar la o specialitate în cadrul unei singure instituții, unde vor depune actele în original.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0