Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis: Câte locuri bugetare oferă Guvernul în universități pentru anul de studii 2020-2021

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaStudenți, ore, universitate
Studenți, ore, universitate - Sputnik Moldova
Abonare
Veste bună pentru studenții care vor să-și continue studiile la una dintre instituțiile de învățământ superior din țara noastră.

CHIȘINĂU, 15 iul - Sputnik. Guvernul a aprobat distribuirea locurilor cu finanțare bugetare pentru instituțiile de învățământ superior în anul de studii 2020-2021. Astfel, 8645 de locuri bugetare vor fi oferite în total în universitățile din țară. 

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaGuvernul a aprobat distribuirea locurilor cu finanțare bugetare pentru instituțiile de învățământ superior în anul de studii 2020-2021
Decis: Câte locuri bugetare oferă Guvernul în universități pentru anul de studii 2020-2021 - Sputnik Moldova
Guvernul a aprobat distribuirea locurilor cu finanțare bugetare pentru instituțiile de învățământ superior în anul de studii 2020-2021

Dintre acestea, 5000 de locuri sunt pentru învățământul superior, ciclul I - licență și studii superioare integrate.

Planul prevede admiterea la 26 de domenii generale de studiu, fiind susținute prioritar domeniile Științe ale educației, Inginerie, Tehnologii ale informației și comunicațiilor, Medicină, Științe agricole și medicină veterinară.

Игорь Шаров Igor Șarov - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: Școlile din țară se redeschid - Detalii

Ministerul Educației propune și majorarea numărului locurilor bugetare alocate la specialitățile medicale, 35 la licență și 20 la master. La fel, a fost majorat cu 50 de locuri bugetare planul la Științe ale educației și la TIC cu 83 de locuri.

Alte 3096 de locuri bugetare sunt oferite pentru ciclul II - studii superioare de master. Comanda de stat pentru ciclul II susține prioritar domeniul Științe ale educației, precum și Drept, Ingineria, TIC. Alte 433 de locuri bugetare sunt pentru studiile de rezidențiat și secundariat clinic. 

Pentru onorarea obligațiunilor Republicii Moldova în cadrul contractelor bilaterale încheiate cu diferite țări au fost alocate 106 locuri bugetare pentru admiterea la studii a cetățenilor străini, inclusiv 76 de persoane la studii superioare de licență și 30 de persoane la studii superioare de master.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0