Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Câte paturi mai sunt libere în spitalele municipale din Chișinău

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mult de 3.000 de locuitori ai municipiului Chișinău cu forme ușoare de COVID-19 sunt monitorizați la domiciliu de medicii de familie, potrivit datelor prezentate în ședința de astăzi a serviciilor Primăriei.

CHIȘINĂU, 14 iul – Sputnik. Dintre cei aproape 500 de bolnavi de COVID-19 internați în spitalele municipale din Chișinău, peste 80 sunt în stare gravă, a precizat în ședința din această dimineață a serviciilor Primăriei șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi.

Офис - Sputnik Moldova
Avertismentul unui medic: Iată cum ne putem infecta cu noul coronavirus

Potrivit ei, din cele 700 de paturi de care dispun spitalele municipalității, aproape 540 sunt ocupate la ora actuală.

Responsabila de domeniul sănătății a mai precizat că, din martie și până acum, peste 6.500 de locuitori ai municipiului Chișinău au fost confirmați cu COVID-19. Aceasta înseamnă că vreo 33% din toate îmbolnăvirile de COVID-19 din Republica Moldova îi revin municipiului Chișinău.

La ora actuală, peste 3.100 de locuitori ai municipiului Chișinău ce prezintă forme ușoare de COVID-19 ar fi monitorizați la domiciliu de medicii de familie, potrivit informațiilor prezentate în ședința de la Primărie.

În seara de 13 iulie, bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova era de 19.439 de cazuri. Din acest total, s-au tratat 12.793 de persoane, iar 649 au decedat, a raportat Ministerul Sănătății.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0