Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Condiția fără de care nu va fi posibilă intrarea în Federația Rusă - anunțul autorităților

© Sputnik / Владимир Горовых / Accesați arhiva multimediaРабота Брянской таможни
Работа Брянской таможни - Sputnik Moldova
Abonare
Începând cu 15 iulie, obligativitatea izolării de 14 zile pentru străinii care intră pe teritoriul Federației Ruse este anulată, totodată însă trebuie să aveți un certificat care să confirme că nu sunteți infectat cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 14 iul - Sputnik, Alexei Stefanov. Miercuri, 15 iulie, potrivit deciziei medicului-șef sanitar al Rusiei, Anna Popova, regulile pentru intrarea cetățenilor străini în Federația Rusă se modifică. Acum, toți cei care ajung la graniță vor trebui să prezinte un test negativ la COVID-19, făcut cu cel mult trei zile înainte de sosirea în Rusia. De asemenea, va fi necesară prezentarea unui document privind prezența anticorpilor imunoglobulinei G (dacă există). Certificatul poate să fie emis atât în ​​rusă, cât și în engleză.

Potrivit celor de la Rospotrebnazor, în absența acestui document medical, străinilor le va fi permisă în continuare intrarea în Rusia, dar vor fi obligați să efectueze o analiză prin PCR în termen de trei zile. Va trebui să plătiți pentru acest test la tarifele stabilite în Federația Rusă (de la o mie la câteva mii de ruble).

Dacă testul se va dovedi a fi pozitiv, străinul va trebui să rămână în izolare la locul de ședere și să limiteze contactele cu cei din jurul său până la recuperare.

образец теста на наличие коронавирус - Sputnik Moldova
Date actualizate: Câte cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate într-o singură zi

În același timp, angajatorii sunt obligați să-și avertizeze angajații cu privire la necesitatea de a se supune unui test PCR după întoarcerea în Rusia, în termen de trei zile. De asemenea, implicarea străinilor la munci va fi posibilă numai dacă va exista un certificat care să confirme absență virusului COVID-19.

Această decizie se aplică și rușilor care se întorc acasă - cetățenii Federației Ruse trebuie să treacă testul în termen de trei zile de la sosirea în țară. Dar pot primi acest certificatul și în străinătate.

Rospotrebnadzor le-a recomandat Ministerului Afacerilor Externe, Agenției Federale de Transport Aerian și Ministerului Transporturilor să informeze pasagerii cu privire la testele de laborator la coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0