Ce urmări are pentru sănătate vremea din aceste zile: Prognoza meteo pentru 14-20 iulie

© Sputnik / OsmatescoПодсолнухи
Подсолнухи - Sputnik Moldova
Abonare
În următoarele trei zile, maximele termice ale aerului nu vor depăși +28..29 de grade Celsius. Abia pentru vineri, 17 iulie, sunt prevăzute +30 de grade în sud. Ploi importante cantitativ sunt tocmai duminică, 19 iulie.

CHIȘINĂU, 14 iul – Sputnik.  Pentru marți, 14 iulie, meteorologii prevăd maxime de +20..+23 de grade Celsius în nord, +21..24 de grade în centru și +22..25 de grade în sud.

Bancă într-un parc din Chișinău - Sputnik Moldova
Vremea s-a răcit brusc: Pericole și beneficii – Ce ne așteaptă în următoarele zile

Șeful Departamentului Prognoze Meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, a comentat pentru Sputnik Moldova că masa de aer mai răcoros care s-a abătut peste Republica Moldova este rezultatul acțiunii unui ciclon.

Vremea mai răcoroasă din aceste zile este chiar benefică pentru sănătatea oamenilor, a spus Ghenadie Roșca. Totodată, temperaturile mai scăzute nu vor dăuna nici culturilor agricole, a spus specialistul.

Pe parcursul zilei de marți, vântul va sufla din nord-vest, cu o viteză de 1-6 metri pe secundă. Presiunea atmosferică va fi normală.

Nu sunt prevăzute ploi nici pentru astăzi, nici în următoarele două zile. Precipitații nesemnificative cantitativ sunt posibile joi și vineri în nord, iar ploi mai serioase sunt prognozate abia pentru duminică.

© Photo : ГГСПрогноз погоды на последующие 7 дней
Ce urmări are pentru sănătate vremea din aceste zile: Prognoza meteo pentru 14-20 iulie - Sputnik Moldova
Прогноз погоды на последующие 7 дней

Pentru miercuri, 15 iulie, meteorologii prognozează maxime termice ale aerului cu vreo 3 grade mai mari. Vântul își va schimba direcția și va sufla din vest, cu o viteză moderată, de până la 6 metri pe secundă.

Joi, 16 iulie, ar trebui să ne așteptăm la maxime de până la 29 de grade Celsius în sud.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0