Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova, solidară cu Kazahstan: La Chișinău au fost comemorate victimele COVID-19

© SputnikКишиневцы возложили цветы к консульству Казахстана
Кишиневцы возложили цветы к консульству Казахстана - Sputnik Moldova
Abonare
În semn de solidaritate, locuitorii Capitalei au depus flori în fața sediului consulatului Kazahstanului la Chișinău, comemorând astfel victimele răpuse de coronavirus.

CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Flori vii au fost aduse astăzi în fața consulatului Kazahstanului din Moldova. Locuitorii capitalei Moldovei și-au exprimat compasiunea în legătură cu doliul declarat în această țară pentru toate victimele răpuse de coronavirus. Oamenii spun că nimeni nu este ferit de pericolul infectării cu COVID-19 și doar solidaritatea în lupta împotriva acestei amenințări poate ajuta popoarele din CSI și din Europa să învingă inamicul invizibil.

© SputnikChișinăuienii au depus flori în fața sediului consulatului Kazahstanului
Moldova, solidară cu Kazahstan: La Chișinău au fost comemorate victimele COVID-19 - Sputnik Moldova
Chișinăuienii au depus flori în fața sediului consulatului Kazahstanului

Luni, în Nur Sultan, președintele kazah Kassym-Zhomart Tokaev și alte oficialități au omagiat victimele cauzate de COVID-19. La ceremonie au participat secretarul de stat al Kazahstanului Krimbek Kușerbaiev, șeful Administrației Prezidențiale Yerlan Koșanov, secretarul Consiliului de Securitate, Aset Issekeșev, șeful biroului președintelui Nurlan Onzhanov și ministrul Sănătății Alexei Țoi. Ceremonia a fost transmisă în direct pe posturile naționale de televiziune.

Astăzi în Republica Kazahstan a fost declarată zi de doliu la nivel național pentru comemorarea victimelor pandemiei COVID-19. Țara a coborât în bernă steagurile de stat, au fost anulate activitățile distractive, a fost modificat programul de televiziune și radio.

Primul președinte al Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev, a exprimat condoleanțele familiilor și prietenilor celor care au murit în urma infectării cu coronavirus.

© Sputnik / Rodion ProcaConsulatul General al Republicii Kazahstan la Chișinău
Moldova, solidară cu Kazahstan: La Chișinău au fost comemorate victimele COVID-19 - Sputnik Moldova
Consulatul General al Republicii Kazahstan la Chișinău
"În spatele fiecărei pierderi se află tragedia multor persoane - tați și mame, fiice și fii, prieteni și prietene", a subliniat el.

De la începutul pandemiei, în Kazahstan au fost înregistrate aproape 60 de mii de cazuri de COVID-19, peste 34 de mii de persoane s-au recuperat. 375 dintre cei infectați cu COVID-19 au murit. De asemenea, în țar există un focar de pneumonie necunoscută. Ca urmare a complicațiilor, 628 de persoane au murit în Kazahstan.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0