Agravarea relațiilor azero-armene: Atac asupra punctului fortificat armean - Video

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Militarii azeri au atacat un punct fortificat al armatei Armeniei, situația de la frontieră rămâne tensionată, potrivit serviciului de presă al Ministerului Apărării din Azerbaidjan.

CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Militarii azeri au atacat un punct fortificat al armatei Armeniei, situația de la frontieră rămâne tensionată, a declarat pentru RIA Novosti serviciul de presă al Ministerului Apărării din Azerbaidjan.

”Loviturile exacte ale unităților noastre în luptele din această noapte, fiind folosită artileria, mortiere și tancuri a distrus un punct fortificat, instalații de artilerie, echipamente auto și forță umană a inamicului”, a declarat sursa.

El a spus că locotenentul superior Makhmudov Rashad Rashid Oglu și-a pierdut viața în luptă.

”În prezent, situația operativă se află sub controlul trupelor noastre, sunt întreprinse măsuri decisive împotriva inamicului. Partea inamică ascunde informațiile despre pierderile suferite", a precizat Ministerul Apărării al Azerbaidjanului. Erevanul a declarat anterior că luni dimineață Azerbaidjanul a reluat focul de artilerie asupra pozițiilor armene. Ministrul armean al Apărării a ordonat ca militarii să dea dovadă de reținere.

Agravarea situației

Între Erevan și Baku există un conflict legat de statutul regiunii Nagorno-Karabah, care în februarie 1988 și-a anunțat retragerea din cadrul RSS Azerbaidjană.

Министерство иностранных дел России - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia îndeamnă părțile în conflict să respecte acordul cu privire la Karabah

Azerbaidjanul a pierdut controlul asupra autonomiei și a celor șapte regiuni adiacente acesteia în timpul confruntării armate din 1992-1994. Negocierile cu privire la o soluționare pașnică s-au purtat din 1992 în cadrul grupului OSCE de la Minsk, condus de trei copreședinți - Rusia, Statele Unite și Franța.
O nouă exacerbare a început duminică la granița regiunii Tovuz din Azerbaidjan cu regiunea Tavuș din Armenia. Ministerul Apărării din Azerbaidjan a anunțat atacarea pozițiilor sale de către armata armenească. Potrivit autorităților de la Baku, trei soldați azeri au murit, armenii au suferit și ei pierderi.

În același timp, Ministerul Apărării din Armenia a declarat că militarii azeri au încercat să ocupe cu ajutorul artileriei capturarea punctului fortificat armenesc. Potrivit Erevanului, Azerbaidjanul a suferit pierderi, dar Armenia nu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0