Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Complicații teribile provocate de antibiotice: Atenționarea doctorului Komarovski - Video

© Photo : sxodim.kzКомаровский Евгений Олегович
Комаровский Евгений Олегович - Sputnik Moldova
Abonare
Cunoscutul doctorul rus Evgeni Komarovski îi atenționează pe toți asupra complicațiilor teribile pe care le poate provoca folosirea irațională a antibioticelor.

CHIȘINĂU, 12 iul - Sputnik. Folosirea irațională a antibioticelor poate avea cele mai „teribile consecințe”, a declarat medicul și prezentatorul TV Evgheni Komarovski pe pagina sa de Instagram.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Доктор Комаровский (@doctor_komarovskiy) pe

El a menționat că unii medici prescriu astfel de medicamente pentru tratamentul și chiar prevenirea infecțiilor virale, dar, în final, crește semnificativ incidența complicațiilor bacteriene. Deci, un antibiotic poate salva o persoană dintr-un anumit grup de bacterii, dând calea către alte organisme patogene să se multiplice „fără control”, consideră Komarovski.

"Dar medicii prescriu cu încăpățânare antibiotice pentru infecții virale, iar oamenii cu încăpățânare mănâncă antibiotice în cazul infecțiilor virale, gândindu-se că se vor proteja în acest fel. Oamenii cred că se vor proteja, iar medicii știu un lucru: ce se întâmplă dacă un antibiotic nu este prescris pentru o infecție virală și atunci în caz de pneumonie, ei vor spune: „Păi, iată, nu ne-ați prescris nimic - acum avem pneumonie din cauza dumneavoastră”, a explicat terapeutul.

El a mai adăugat că există o concepție greșită cu privire la necesitatea de a vă injecta un antibiotic, astfel încât acesta să fie absorbit de organism. Medicul a subliniat că medicamentele moderne sunt „perfect absorbite” de tractul gastro-intestinal.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0