Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Republica Moldova va avea un program național de irigare a terenurilor agricole: Detalii

© Sputnik / Fred Grinberg / Accesați arhiva multimediaОрошение, IRIGARE
Орошение, IRIGARE - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații în Parlamentul Republicii Moldova au decis asupra constituirii unei Comisii care va avea în vizor problema irigării terenurilor agricole din țară.

CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. În cel mult cinci luni, o Comisie specială va trebui să elaboreze și să prezinte Parlamentului spre aprobare proiectul Programului național pentru irigarea terenurilor agricole. O hotărâre cu privire la instituirea Comisiei a fost adoptată joi în cadrul ședinței Paramentului.

Ion Perju Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului - Sputnik Moldova
Agricultura din Moldova, la mila lui Dumnezeu! Ce suprafețe de teren agricol sunt irigate

Potrivit autorului inițiativei de constituire a Comisiei, deputatul Alexandr Oleinic, acest lucru va permite în special atragerea fondurilor internaționale oferite de diverse organizații pentru implementarea proiectelor de irigare și utilizare eficientă a apelor.

Parlamentarul mai spune că „evoluțiile climaterice din ultima perioadă arată că Republica Moldova are nevoie nu de un simplu sistem de irigare, realizat prin construcția unor magistrale de țevi conectate la niște agregate de pompare a apelor, dar de un Program național bazat pe principiul digitalizării sistemului, care ar include cele mai sofisticate programe existente pentru moment, inclusiv de păstrare și conservare a apelor etc.”.

Potrivit documentului, comisia va fi formată din șapte membri și va activa în comun cu specialiștii ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediu, ministerului Finanțelor, reprezentanții asociațiilor specializate din agricultura, experții naționali și internaționali, mediul academic, alte instituții ale statului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0