Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bolnavii de COVID-19 din Transnistria sunt tratați cu un nou preparat rusesc

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaКарантинный центр в Коммунарке
Карантинный центр в Коммунарке  - Sputnik Moldova
Abonare
Medicii locali au preluat metoda de intervenție medicamentoasă asupra virusului de la colegii lor ruși.

TIRASPOL, 10 iul – Sputnik. În regiunea transnistreană a început tratarea bolnavilor de CIVID-19 cu ajutorul unor noi preparate costisitoare. Spitalele pentru pacienții cu coronavirus din Râbnița și Slobozia au primit medicamentul Favipiravir. El va fi utilizat în terapia bolnavilor aflați în stare gravă și a celor de gravitate medie.

OMS este interesată  de vaccinul rusesc împotriva COVID-19 - Sputnik Moldova
Video
OMS este interesată de vaccinul rusesc împotriva COVID-19 - Video

După cum a relatat departamentul regional de Sănătate, remediul nu a fost ales întâmplător, el este utilizat cu succes în practică de către medicii din Rusia.

”Specialiștii ruși au deja experiență în utilizarea acestui preparat la tratarea bolnavilor de COVID-19 și apreciază eficiența înaltă a acestuia”, a subliniat șefa departamentului, Cristina Albul.

Făcând referire la concluziile Rospotrebnadzor, ea a explicat că, datorită tratamentului cu Favipiravir, la bolnavii cu forme grave ale infectării, în a treia - a patra zi virusul nu se mai detectează, iar către a zecea zi se atestă o îmbunătățire considerabilă a stării de sănătate a pacienților.

În momentul de față este analizată de asemenea posibilitatea utilizării unor scheme de tratament împotriva coronavirusului cu un alt preparat antiviral – Remdesivir. Totuși, după cum menționează funcționarii din Sănătate, această chestiune mai are nevoie de o examinare minuțioasă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0