Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veste excelentă pentru chișinăuieni: Vom traversa strada fără stres – Video, Foto

© Sputnik / OsmatescoTrecerea subterană din strada Alecu Russo
Trecerea subterană din strada Alecu Russo - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Ion Ceban anunță într-o postare pe Facebook că au demarat lucrările de reparație a două pasaje subterane din Capitală. Degrabă va începe și renovarea altor subterane.  

CHIȘINĂU, 9 iul – Sputnik. În sfârșit se repară pasajele subterane din Chișinău. Este o veste excelentă pentru locuitorii Capitalei și vizitatori, pentru că treptele unora sunt atât de deteriorate, încât prezintă riscuri majore de accidentare.

Первый троллейбус в аэропорт  - Sputnik Moldova
Societate
Ce schimbări anunță primarul Ion Ceban în Sectorul Buiucani - Foto

În plus, unele pasaje, cu pereții jerpeliți, cu sectoare puțin iluminate și miros urât înțepător, s-au transformat într-un fel de galerii subterane ale groazei, mai ales în orele serii.

Mulți oameni evită să treacă de cealaltă parte a străzii mergând prin pasajele subterane, mai ales când se lasă întunericul și sunt mai puțini pietoni, preferând să traverseze drumul pe la semafoare. 

S-o spunem direct: unele treceri subterane par focare de infecție.

Primarul Ion Ceban ne dă astăzi vestea bună: la ora actuală sunt în toi lucrările de reparație a două pasaje subterane din municipiul Chișinău, iar în curând va începe reabilitarea celui de-al treilea.

Acum se lucrează la pasajele subterane din strada Alecu Russo 59/4, sectorul Ciocana, și de lângă cinematograful „Flacăra”, sectorul Buiucani. În aceste două locuri, spațiile au fost curățate și pregătite pentru lucrările de reabilitare.

Degrabă trebuie să înceapă și reparația trecerii subterane din strada Teilor, sectorul Botanica. Corespondentul Sputnik a constatat la fața locului că și aici a început demolarea pereților fostelor buticuri, molozul fiind adunat în grămezi și urmând a fi evacuat.

Potrivit primarului Ion Ceban, „actualmente sunt identificate surse financiare pentru inițierea lucrărilor”, „iar de efectuarea lucrărilor sunt responsabili pretorii de sector”.

Anterior, responsabili din Primărie spuneau că pasajele subterane ar urma să fie reparate prin colaborarea cu agenți economici doritori să închirieze spații aici. 

 Camere de supraveghere video trafic auto  - Sputnik Moldova
Expert: Cum pot fi adaptate străzile Chișinăului la traficul rutier în creștere constantă

Primarul general al Chișinăului a mai anunțat finalizarea lucrărilor de modernizare a scuarului din strada Bucuriei, sectorul Buiucani.

Astăzi vor fi redeschise după renovare și strada, și scuarul. „Această stradă a fost blocată timp de 20 de ani”, a menționat Ion Ceban.

Până în seară, va fi aplicat marcajul pentru parcări și pe stradă. Au fost amplasate semnele noi de circulație rutieră, a fost aplicat marcajul pentru bicicliști. În scuar a fost instalat iluminatul, au fost amenajate pistele pietonale și mobilierul urban, dar și un teren de joacă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0