Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cel mai ”prestigios” pașaport din lume în vremurile Covid-19

© Sputnik / Sergei KirkachSchengen Visa
Schengen Visa - Sputnik Moldova
Abonare
UE le interzice cetăţenilor Statelor Unite și Braziliei să intre pe teritoriul său din cauza pandemiei, astfel că aceste pașapoarte și-au pierdut prestigiul în ceea ce priveşte mobilitatea internațională, potrivit Henley & Partners. Ţara care rămâne privilegiată.

BUCUREŞTI, 9 iul - Sputnik, Doina Crainic. În noua realitate în care omenirea este afectată de Covid-19, mobilitatea globală se schimbă și ea. În timp ce japonezii rămân principalii câștigători în ceea ce privește călătoriile internaționale, în special poziția americanilor și a brazilienilor în această privinţă s-a deteriorat, arată, într-un comunicat de presă recent, Henley & Partners, o companie de consultanță globală în materie de cetățenie și reședință.

Această schimbare este determinată în special de măsurile luate de UE în contextul pandemiei în aceste trei țări.

Cetățenii căror țări au posibilități mai mari de a călători fără viză - Sputnik Moldova
Călătorii fără viză: Pașaportul cu cele mai mari posibilități

Henley & Partners își actualizează periodic indexul Henley Passport, un clasament al celor mai prestigioase pașapoarte în ceea ce priveşte libertatea de a călători în diferite țări ale lumii fără viză, în baza datelor furnizate de Asociația Internațională a Transportului Aerian.

„Deși acest lucru nu se reflectă în ultimul clasament, care nu ține cont de interdicția temporară a călătoriilor în UE, clasamentul reflectă libertatea de călătorie în prezent a deținătorilor anteriori de paşapoarte de prestigiu”, se precizează în document, citat de Sputnik France

În ciuda ridicării treptate a restricțiilor privind mobilitatea pentru cetățenii din țările terțe, accesul cetăţenilor ruși, americani și brazilieni este în continuare refuzat pe teritoriul UE. În special pașaportul american, aflat în mod normal în top 10 și care oferea dreptul de acces fără viză către 185 de destinații, a fost afectat. În contextul interzicerii accesului în UE, americanii au aproximativ același nivel de libertate de a călători ca şi uruguayenii și mexicanii, care se află pe locul 28, respectiv 25.

Același lucru este valabil și în cazul Braziliei, care apare pe locul 19 în ultimul indice, ţară care, în acest context, se află pe o poziţie similară cu Paraguay, care ocupă locul 36. De asemenea, trebuie menționat că poziţia pașaportului rusesc nu s-a schimbat în acest clasament: se află tot pe locul 51, cu 118 destinații accesibile fără viză.

Cu posibilitatea de acces în 191 de țări, Japonia este lider în clasament, iar Singapore rămâne pe locul doi (190).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0