Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ecstasy de patru milioane de lei: Unde au fost găsite cele 10 mii de pastile - Video

© Photo : Poliția de FrontierăCaptura de droguri
Captura de droguri - Sputnik Moldova
Abonare
O captură de ecstasy, care valorează câteva milioane de lei, a fost descoperită de procurorii PCCOCS.

CHIȘINĂU, 9 iul – Sputnik. „Afacerea” de milioane a doi bărbați a fost stopată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale de comun cu Inspectoratul Național de Investigații al IGP. Bărbații de 26 și respectiv de 45 de ani, originari din Anenii Noi și Chișinău, au fost reținuți. Aceștia intenționau să comercializeze 10 mii de pastile de ecstasy, care pe piața tenebră ar costa patru milioane de lei.

Investigațiile au demonstrat că drogurile au fost aduse în țară din Olanda și erau destinate comercializării în zonele de agrement.

„După stabilirea locului și timpului comercializării acestora, a devenit posibilă reținerea în flagrant a celor doi bărbați”, este precizat în comunicatul Procuraturii Generale.

Potrivit comunicatului, unul din cei doi era înarmat, astfel că operațiunea de reținere a comportat un grad de risc sporit.

„Comportamentul acestora dar și faptul că motorul automobilului de teren cu capacitate cilindrică puternică era mereu în funcțiune, a impus efectuarea intervenției de reținere în forță, prin implicarea Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” a IGP. Arma figurantului era un pistol de model „TT”, pe care-l deținea legal”, mai este precizat în comunicat.

Cei doi au fost reținuți pentru comiterea infracțiunilor deosebit de grave, pentru care, în cazul în care le va fi demonstrată vinovăția, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare pentru un termen de la șapte la cincisprezece ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

Investigațiile în acest dosar, în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor, sunt în plină desfășurare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0