Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cursele ilegale sunt considerate crime în Republica Moldova: Iată ce a decis Parlamentul

CC0 / Pixabay / tookapic / Скорость
Скорость - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a adoptat în lectură finală modificări la Codul Penal al Republicii Moldova. Acesta a fost completat cu un articol care prevede pedepsirea cu până la doi ani de închisoare pentru cursele ilegale.

CHIȘINĂU, 9 iul - Sputnik. Deputații au adoptat astăzi în lectura a doua proiectul de lege care prevede pedeapsă aspră pentru cei care organizează curse ilegale pe drumurile din țară sau întreceri, dar și pentru cei care participă la aceste activități.

Accident ДТП - Sputnik Moldova
Accidente
Accident teribil la Soroca: Șoferul a murit pe loc, doi oameni au ajuns la spital - Foto

Pedeapsa cea mai blândă în acest sens prevede o amendă de 650 de unități convenționale (32.500 de lei) sau muncă neremunerată în folosul comunității de până la 240 de ore.

În cazul în care cursele ilegale au provocat daune moderate sănătății anumitor persoane, Codul Penal va prevedea în calitate de pedeapsă o amendă de până la 700 de unități convenționale (35.000 de lei), muncă în folosul comunității de până la 240 de ore sau până la 2 ani de închisoare.

Iar în cazul în care cursele ilegale se vor solda cu moartea cuiva, Codul Penal va prevedea doar pedeapsă cu închisoare - până la 7 ani de privațiune cu anularea permisului de conducere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0