Comandamentul american a pus la îndoială „conspirația Rusiei cu talibanii”

© Photo : Master Sgt. Alejandro LiceaАмериканские военные на юго-востоке Афганистана
Американские военные на юго-востоке Афганистана - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit generalului american Kenneth Mackenzie, informațiile în acest caz nu au fost suficiente nici măcar pentru ca el să poată ordona o verificare mai minuțioasă a situației.

CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Conducătorul Comandamentului Central al SUA (CENTCOM), generalul Kenneth Mackenzie, a pus la îndoială faptul că așa-zisa ”înțelegere secretă a Rusiei cu talibanii” ar fi dus la moartea militarilor americani, informează RIA Novosti.

"Am considerat asta o chestiune foarte alarmantă, dar nu am găsit o legătură cauzală acolo... Informațiile operative nu mi-au fost confirmate. Nu a fost suficient de argumentată", a declarat Mackenzie, citat miercuri de ABC.

Potrivit generalului, în acest caz informațiile nu au fost suficiente nici măcar pentru ca el să poată ordona o verificare mai minuțioasă.

”Cred că ei continuă să mai caute, dar eu pur și simplu nu am văzut argumente suficiente pentru a considera că cercul s-a închis acolo”, a adăugat generalul.

El a menționat că forțele americane din Afganistan au fost întotdeauna ținta atacurilor grupărilor armate, deși acest lucru a încetat după încheierea înțelegerilor cu mișcarea radicală Taliban.

Здание министерства иностранных дел России в Москве - Sputnik Moldova
Rusia
"Afirmații neîntemeiate": Ministerul rus de Externe despre un nou articol în NYT

Anterior, New York Times, citând oficiali anonimi din cadrul serviciilor secrete americane, a publicat un articol în care susține că spionajul militar rus ar fi oferit recompense militanților care au legături cu talibani pentru atacurile asupra soldaților americani din Afganistan și că Donald Trump a fost informat despre acest lucru. Nu a fost prezentată însă nicio dovadă.

Ambasada din Statele Unite a cerut ca autoritățile țării să dea un răspuns adecvat amenințărilor la adresa diplomaților din cauza informațiilor despre Rusia și Afganistan. Ministerul rus de Externe a numit știrile apărute în mass-media drept fake news. Trump a calificat articolul ca fiind unul scris la comandă. Casa Albă, Pentagonul și serviciile secrete ale SUA au spus că în prezent nu există nicio confirmare a informațiilor, iar Trump nu a fost informat în legătură cu acestea.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a comentat articolul din The New York Times, exprimându-și regretul că una dintre cele mai mari și de prestigioase publicații din lume nu se sfiește să publice asemenea minciuni. El a adăugat că informația cu privire la o înțelegere secretă este o minciună.

Trump a spus totodată că povestea presupusei înțelegeri a Rusiei cu talibanii a fost inventată pentru a-i face rău lui și Partidului Republican.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0