Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Măsură oficială radicală: SUA aruncă în aer bătălia cu Pandemia

© AP Photo / Patrick SemanskyДональд Трамп
Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Abonare
Măsura poate permite SUA să acționeze individualist, așa cum a făcut în cazul achiziționării întregii cantități mondiale de remdesivir.

BUCUREȘTI, 8 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Întreaga bătălie cu Pandemia este coordonată la nivel global de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Ei bine, SUA contestă vehement organizația și ia cea mai dură măsură – se retrage! Nu numai ca prim finanțator, dar și ca membru!

Медицинский работник - Sputnik Moldova
Societate
OMS raportează un nou record de îmbolnăviri la nivel global: SUA, cea mai afectată țară

În fapt, SUA au confirmat azi noapte (orele României) că au notificat oficial ONU că se retrag din OMS, notificarea având efect deplin în termen de un an, adică pe 6 iulie 2021.

Reamintim că primele atacuri la OMS au fost lansate de președintele Donald Trump – și tot el a informat Congresul că a retras oficial Statele Unite din OMS. De asemenea, notificarea a fost trimisă secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

Washington-ul este membru fondator al OMS, înființată în 1948, și de departe cel mai mare contribuitor al organizației.

Decizia lui Donald Trump, în plină bătălie cu pandemia, este dur criticată și oamenii de știință americani, care atenționează asupra ”nevoii de cooperare internaţională”.

Pe de altă parte, măsura poate permite SUA să acționeze individualist, așa cum a făcut în cazul achiziționării întregii cantități mondiale de REMDESIVIR.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0