Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe diguri de protecție au fost fortificate în localitățile din apropierea Prutului

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Salvatorii continuă să ridice noi baraje de protecție sau să le consolideze pe cele vechi în mai multe localități din apropierea râului Prut. În felul acesta, sunt prevenite riscurile de inundații în gospodării.

CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Mai multe diguri de protecție au fost construite de salvatori și localnici pe parcursul zilei de ieri în localitatea Gotești din raionul Cantemir. Pentru fortificarea barajelor au fost utilizate 10 unități de tehnică. 

© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIAngajații IGSU continuă să fortifice digurile de protecție împotriva riscului de inundații
Mai multe diguri de protecție au fost fortificate în localitățile din apropierea Prutului - Sputnik Moldova
Angajații IGSU continuă să fortifice digurile de protecție împotriva riscului de inundații

Acțiuni similare au fost întreprinse și în satul Ghioltosu din același raion. 56 de persoane, printre care salvatori, polițiști, localnici, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale, cu 22 de unități de tehnică specială, au consolidat un baraj cu lungimea de 3 km. Digul fortificat a prevenit riscul de inundare a peste 160 de case din localitățile Ghioltosu și Țiganca, dar și a unei porțiuni de cale ferată.

© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIAngajații IGSU ajută la diminuarea riscului de inundații
Mai multe diguri de protecție au fost fortificate în localitățile din apropierea Prutului - Sputnik Moldova
Angajații IGSU ajută la diminuarea riscului de inundații

Un alt baraj de protecție cu lungimea de peste 200 m a fost fortificat în municipiul Ungheni. Totodată, în satul Grozești din Nisporeni, pompierii au efectuat lucrări de pompare a apei dintr-o grădină pentru a preveni inundarea locuinței.

Lucrările de consolidare a digurilor vor continua, iar angajații IGSU vor monitoriza situația privind nivelul apei în râurile Prut și Nistru, dar și afluenții acestora pentru prevenirea riscurilor de inundații.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0