Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Amenzi și suspendarea dreptului de utilizare a mașinii: Iată ce au pățit mai mulți șoferii

© Sputnik / Miroslav RotariANTA
ANTA - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională de Transport Auto a efectuat controale atât pe drumurile naționale cât și la punctele de trecere a frontierei de stat.

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Peste 140 de procese-verbale cu privire la contravenție pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier au fost întocmite de inspectorii Agenției Naționale Transport Auto în urma controlului efectuat în perioada 27 iunie – 4 iulie.

Mai exact, 144 de încălcări și amenzi în mărime de 9980 de unități convenționale cu aplicarea, după caz, a măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului pe o perioadă de 6 luni, prin ridicarea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare.

TIR-uri - Sputnik Moldova
Societate
Atenție șoferi: Restricții de circulație în perioada caniculară - detalii

Potrivit ANTA, atât pe drumurile naționale, cât și în punctele de trecere a frontierei de stat au fost depistate cazuri de transportare a persoanelor și mărfurilor (coletelor), fără a deține actele necesare sau a fi înregistrați în condițiile Codului Transporturilor Rutiere.

Totodată, 28 de conducători auto care nu au respectat restricțiile de circulație privind masa totală a vehiculelor în cazul în care temperatura aerului este mai mare de 30° Celsius, au fost trași la răspundere contravențională.

Conducătorii auto care nu se vor conforma prevederilor legislației în vigoare riscă amendă de la 60 la 90 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, iar persoanele juridice riscă amendă de la 240 la 300 de unități convenționale cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0