Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi detalii în cazul accidentului soldat cu două decese, produs acum două luni în Capitală

© Sputnik / Miroslav RotariЗадержание
Задержание - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura oferă noi detalii despre soarta șoferului care, acum două luni, a provocat un accident soldat cu decesul a două persoane și cu rănirea altor patru.

CHIȘINĂU, 7 iul - Sputnik. Procuratura municipiului Chișinău anunță despre expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a șoferului care a provocat un grav accident rutier acum două luni, soldat cu decesul a două persoane și rănirea altor patru.

Tragedia a avut loc în noaptea de 16 spre 17 mai 2020, când inculpatul, la volanul unui Audi, a trecut pe roșu în intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare din Capitală, tamponând din viteză un taxi, după care din inerție a fost proiectat într-o altă mașină care staționa regulamentar la culoarea roșie a semaforului”, amintește Procuratura.

În urma impactului, șoferul și pasagerul din taxi au decedat, iar alte trei persoane au suferit traumatisme.

Imediat după accident, șoferul din Audi a fost reținut, iar ulterior arestat. Pe tot parcursul urmăririi penale acesta și-a negat vina și a refuzat să colaboreze cu procurorii.

Ieri totuși el și-a recunoscut vinovăția, iar procurorii au trimis în judecată dosarul de învinuire pentru ”încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane”.

Pentru această infracțiune legislația prevede de la 6 la 10 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0