Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Intervenții chirurgicale: Câte persoane sunt pe lista de așteptare la AMT Buiucani

© Sputnik / OsmatescoLiliana Iașan
Liliana Iașan - Sputnik Moldova
Abonare
Pacienții se pot programa din nou pentru intervenții chirurgicale și investigații medicale, din data de 1 iulie 2020. Aceste activități au fost suspendate, în perioada stării de urgență, în instituțiile medico-sanitare publice republicane, municipale și raionale.
Intervenții chirurgicale: Câte persoane sunt în lista de așteptare la AMT Buiucani

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", directorul Asociației Medicale Teritoriale ”Buiucani”, Liliana Iașan, a declarat că pentru intervenții chirurgicale și investigații medicale mecanismul rămâne cel anterior și include perfectarea extrasului de trimitere la intervenții chirurgicale de către medicul de familie.

În prezent, la AMT Buiucani, peste 600 de pacienți sunt pe lista de așteptare pentru intervenții chirurgicale. Este vorba despre operații de endoprotezare în cadrul unui program național a cărui activitate a fost sistată pe perioada stării de urgență.

"Din data de 1 iulie au fost deja operați doi pacienți în cadrul Programului Naţional de Endoprotezare. Alte liste de așteptare pentru intervențiile chirurgicale nu avem. În perioada stării de urgență au lucrat și traumatologii, și chirurgii, iar cei care au avut o urgență au beneficiat de intervenții chirurgicale", a menționat directorul AMT Buiucani.

De asemenea, Liliana Iașan a precizat că în cadrul AMT Buiucani toate consultații medicale au loc conform programărilor, iar pacienții trebuie să respecte câteva reguli obligatorii pentru a avea acces la serviciile medicale.

De menționat este că intervențiile care sunt condiționate de listele de așteptare sunt reluate păstrând numărul de ordine.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0