Cele cinci mari puteri din cadrul CS al ONU anunță despre pregătirea summit-ului - detalii

© REUTERS / Mike SegarЗаседание Совета безопасности ООН. Архивное фото
Заседание Совета безопасности ООН. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia, împreună cu China, precum și cu ceilalți parteneri dintre cele cinci state membre ale Consiliului de Securitate al ONU elaborează un studiu de fond privind direcțiile practice ale evenimentului care urmează să aibă loc.

CHIȘINĂU, 7 iul - Sputnik. Cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU au început să examineze la obiect direcția practică a reuniunii la care vor participa conducătorii acestor țări, a declarat directorul Departamentului pentru Asia al Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, Gheorghi Zinoviev, informează RIA Novosti.

”Acum, împreună cu China, precum și cu ceilalți parteneri din cadrul celor cinci, începem să elaborăm un studiu de fond al direcției practice a evenimentului care urmează”, a spus el în cadrul conferinței online ”Dialogul ruso-chinez: noi provocări și o nouă calitate a interacțiunii" la centrul de presă AIP ”Rossiya Segodnya”.

Președintele rus Vladimir Putin a propus organizarea unei reuniuni a liderilor țărilor care sunt membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU (Rusia, SUA, China, Franța, Marea Britanie). Până în prezent, toate aceste țări și-au exprimat dorința de a participa la o astfel de întâlnire.

Ideea de a organiza o ședință a șefilor statelor care sunt membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU a fost propusă de Putin în cadrul discursului său susținut în ajunul celui de-al cincilea Forum mondial al Holocaustului. Potrivit acestuia, Rusia, China, SUA, Franța și Marea Britanie poartă o responsabilitate aparte pentru păstrarea civilizației.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0