Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Olanda anunță că sexul persoanelor nu va mai fi menționat pe buletin

CC0 / kwluth / Amsterdam
Amsterdam - Sputnik Moldova
Abonare
Mministrul Educaţiei şi Culturii din Olanda, Ingrid van Engelshoven, a anunțat Parlamentul printr-o scrisoare că în câțva ani menționarea sexului persoanelor nu va mai fi inclusă în cărțile de identitate ale cetățenilor acestei țări

BRUXELLES, 6 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Ministrul olandez Ingrid van Engelshoven a justificat scoaterea menţiunii cu privire la sexul persoanei de pe cărţile de identitate ale olandezilor prin aceea că precizarea sexului nu reprezintă o informaţie necesară.

Convenția de la Istanbul - Sputnik Moldova
Societate
Societatea civilă din Moldova dezaprobă Convenția de la Istanbul: Ce prevede documentul

Van Engelshoven a precizat că menţiunea cu privire la sex nu va mai exista “începând din 2024/2025” și că acest lucru are ca scop limitarea acolo unde este posibil a prezentării de informaţii care nu sunt necesare cu privire la sex, chiar dacă aceste informaţii vor fi în continuare incluse în paşapoarte.

“Olanda nu va fi primul stat membru UE în care în cărţile de identitate este omis sexul. Cartea de identitate germană nu include această informaţie. Oamenii ar trebui să fie liberi să-şi creeze propria identitate şi să trăiască în libertate deplină şi în siguranţă”, a precizat ea, arătând astfel că scoaterea mențiunii la sexul persoanelor ar ca scop încurajarea transsexualității.

Cei cau au salutat propunerea au fost organizaţiile olandeze LGBTI care au spus că o veste excelentă pentru oamenii care au probleme zilnic din cauza acestor categorii de pe cartea de identitate, adică a celor care se cred de alt gen decât cel biologic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0