Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vlad Sainiciuc: Cum eliminăm pesticidele din fructe și legume

© Sputnik / OsmatescoVlad Sainciuc
Vlad Sainciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă unii vânzători susțin că fructele și legumele pe care le propun consumatorilor nu au fost tratate chimic, totuși este binevenit ca oamenii să se asigure înainte să consume produsele procurate. Iată ce metodă pot utiliza pentru a elimina pericolele.
Vlad Sainiciuc: Cum eliminăm pesticidele din fructe și legume

Vara pune pe masă o mulțime de fructe și legume, adică exact de ceea ce are nevoie organismul în timpul caniculei. Specialiștii însă ne atenționează să fim atenți când decidem să le consumăm.

Определение содержания нитратов в арбузе - Sputnik Moldova
Societate
Două tone de zemoși cu o cantitate dublă de nitrați: ANSA i-a lichidat – Foto

Până a ajung în casele consumatorilor, unele legume și fructe sunt tratate din belșug cu diverse substanțe pentru a se păstra cât mai bine, iar culegătorii, mașinile de transport sau tarabele din piețe le pot contamina cu diverse bacterii periculoase.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" redactorul-șef al revistei "Tainele Sănătăţii", Vlad Sainciuc, a declarat că simpla spălare cu apă nu va îndepărta poluanții și pesticidele de pe suprafața alimentelor.

Potrivit lui, bicarbonatul de sodiu este produsul minune care poate îndepărta toate impuritățile și nitrații. Metoda este foarte simplă și nu necesită mult timp.

"Turnați într-un vas un litru de apă și adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu. Puneți toate legumele și fructele și lăsați-le timp de 15 minute. Apoi clătiți-le neapărat sub un jet puternic de apă", a explicat Vlad Sainciuc.

O metodă similară o puteți folosi și înaintea preparării peștelui sau cărnii, însă în locul bicarbonatului de sodiu, Vlad Sainciuc recomandă să adăugați puțină sare. Astfel, se vor elimina toți microbii, iar organismul va fi protejat de multe probleme de sănătate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0