Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O decizie care vizează agenții economici: Ce atribuții va avea fiscul din 1 ianuarie 2021

© Sputnik / OsmatescoDorel Noroc
Dorel Noroc - Sputnik Moldova
Abonare
Din 1 ianuarie 2021 anumite competențe pe care le are MAI vor fi transferate Serviciului Fiscal de Stat. Potrivit lui Dorel Noroc, care este secretar de stat al Ministerului Finanțelor, este vorba de transferul unor competențe de urmărire penală și de contravenție.
O decizie care vizează agenții economici: Ce atribuții va avea fiscul din 1 ianuarie 2021

Guvernul a aprobat un proiect de lege care oferă Serviciului Fiscal de Stat noi competențe, deținute anterior de poliția economică, la efectuarea activităților speciale de investigație și urmărire penală pentru diverse infracțiuni economice.

Генеральная репетиция парада Победы - Sputnik Moldova
Societate
Constructorul de elicoptere din Criuleni: Să ne fie restituite schițele tehnice
Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc, a declarat pentru Sputnik Moldova că la ora actuală Serviciul Fiscal de Stat are deja competența de a constata infracțiuni, iar modificările operate de Guvern oferă fiscului și competențe legate de efectuarea urmăriri penale.

„Sunt 11 tipuri de infracțiuni, cum ar fi practicarea ilegală a activității de întreprinzător, evaziunea fiscală a persoanelor fizice etc. Sub acest aspect, Serviciul Fiscal de Stat  se va ocupa de infracțiuni economice, va efectua urmărirea penală și va desfășura activități speciale de investigații”,  a precizat funcționarul.

Dorel Noroc a mai spus că statele de personal a fiscului nu se vor majora, odată cu crearea unei subdiviziuni specializate în investigarea infracțiunilor economice.

Proiectul de lege privind transferul unor competențe de la MAI către Serviciul Fiscal de Stat urmează să fie adoptat de Parlament.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0