Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În sectorul Botanica al Capitalei va fi construită o nouă piață: Unde va fi amplasată

© Photo : Facebook / Iv CebanÎn sectorul Botanica va fi amenajată o nouă piață
În sectorul Botanica va fi amenajată o nouă piață - Sputnik Moldova
Abonare
După Piața Centrală, a început reorganizarea altor spații comerciale din Capitală. Primarul Chișinăului a declarat că o nouă piață agricolă va apărea în locul unei vechi din sectorul Botanica.

CHIȘINĂU, 6 iul - Sputnik. Primarul Capitalei Ion Ceban anunță că urmează să fie construită o nouă piață agricolă la intersecția bulevardului Dacia cu strada Matei Millo din sectorul Botanica. 

Până acum aici a existat o piață în aer liber, improvizată chiar pe trotuar. Aceasta a fost înlăturată, iar în locul ei va fi ridicată piața de tip închis. 

„Acest proiect presupune amplasarea locurilor comerciale, birourilor administrative și crearea unei parcări subterane. Terenul este proprietate privată. Deținătorul care va construi edificiul i-a prezentat primăriei o scrisoare de garanție prin care se angajează în subteran să amenajeze spații pentru darea în locațiune întru comercializarea mărfurilor agricole comercianților care au activat anterior în piață”, a scris edilul-șef al Chișinăului pe pagina sa de Facebook.

Ion Ceban susține că au fost deja semnate contracte de locațiune cu agenții economici care până acum își vindeau aici produsele agricole. „Oamenii nu-și vor pierde locurile de muncă, dar vor fi create condiții pentru ca aceștia să-și vândă marfa”, a subliniat primarul.

Anterior, Ceban a demarat și un proiect de reamenajare a Pieței Centrale din Chișinău. De acolo au fost demontate și evacuate zeci de gherete amplasate pe trotuare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0