Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum se vor schimba acțiunile partidelor după decizia CCM din 7 iulie

© SputnikCorneliu Ciurea
Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova
Abonare
În data de 7 iulie, Curtea Constituțională a Moldovei se va pronunța asupra posibilității sau imposibilității organizării alegerilor anticipate în aceiași zi cu cele prezidențiale.
Cum se vor schimba acțiunile partidelor după decizia CCM din 7 iulie

Analistul politic Corneliu Ciurea afirmă că sunt două partide care pot conveni asupra organizării alegerilor parlamentare anticipate, este vorba de PAS și PSRM – două formațiuni ce ar avea cel mai mult de câștigat de pe urma unui astfel de scrutin.

”Cred că cea mai simplă soluție pentru a avea alegeri anticipate este să existe între socialiști și PAS în această privință. Decizia CCM din 7 iulie, în funcție de care va ea, ar putea grăbi organizarea alegerilor anticipatelor. Aceste două partide, cele mai importante în acest moment, adică PSRM și PAS, care ar avea de câștigat cel mai mult de pe urma anticipatelor, ar trebui să ajungă la un consens în acest sens”, spune Ciurea. 

Curtea Constituțională se va pronunța cu privire la sesizările deputaților Vasile Bolea și Sergiu Litvinenco. Acestea se referă la posibilitatea dizolvării Parlamentului în ultimele șase luni ale mandatului președintelui Republicii Moldova și la organizarea concomitentă a alegerilor parlamentare anticipate și prezidențiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0