Când se vor încheia lucrările de reparație a casei-muzeu „Aleksandr Pușkin” din Chișinău

© Photo : IGOR VZOROVДом А. С. Пушкина в г. Кишинев
Дом А. С. Пушкина в г. Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului Igor Dodon s-a întâlnit astăzi cu noul director al casei-muzeu „Aleksand Pușkin” din Chișinău Vadim Drelinschi. Iată despre ce au discutat cei doi.

CHIȘINĂU, 6 iul - Sputnik. Restaurarea casei-muzeu „Alexandr Pușkin” din Chișinău ar putea să se încheie în luna septembrie a anului curent, când va fi marcată împlinirea a 200 de ani din ziua în care a fost exilat în Basarabia marele poet rus. Despre asta a anunțat șeful statului Igor Dodon după întrevederea cu noul director al muzeului Vadim Drelinschi.

„În prezent, scopul principal este efectuarea cât mai curând posibil și calitativă a lucrărilor de reparație și de restaurare a complexului muzeal. (...) Am promis că voi acorda susținere Casei-muzeu, care este și o importantă verigă de legătură între popoarele și culturile Moldovei și Rusiei”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Возложение цветов к памятнику А.С.Пушкина в Кишиневе - Sputnik Moldova
Depuneri de flori la monumentul lui Alexandr Pușkin din Chișinău -Foto

Igor Dodon a apreciat înțelegerea dintre reprezentanții casei-muzeu din Chișinău cu reprezentanții celei din Sankt Petersburg. Ultimii au promis că vor acorda asistența necesară pentru a repara acest obiectiv din capitala Republicii Moldova. 

Anterior, însuși președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că este dispus să sprijine financiar autoritățile Republicii Moldova în vederea restaurării Casei-muzeu din Chișinău a poetului rus Alexandr Pușkin. Liderul rus a menționat că vor fi întreprinse toate măsurile pentru restaurarea acestei clădiri. 

Casa-muzeu „Alexandr Pușkin” este situată în centrul istoric al Chișinăului. În anul 2011, în această zonă a apărut un șantier de construcție. La presiunea societății civile, proiectul de construcție a fost revizuit, renunțându-se la înălțarea unor blocuri înalte în apropierea monumentului istoric.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0