Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Braconieri fără scrupule! Iată câți pești au fost prinși ilegal în raionul Cahul

© Sputnik / Miroslav RotariРыбалка
Рыбалка - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți bărbați au fost amendați pentru pescuit ilegal în cadrul rezervației Prutul de Jos. Braconierii nu s-au limitat la doar câțiva pești, ci s-au pricopsit cu o cantitate imensă, datorită unor plase speciale.

CHIȘINĂU, 6 iul - Sputnik. Trei bărbați din satul Slobozia Mare, raionul Cahul, s-au pricopsit cu 300 de pești din lacul Beleu, după ce s-au aventurat să arunce în apă 12 plase de pescuit cu o lungime totală de o mie de metri.  

Patrula Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI pe fluvii și lacuri  - Sputnik Moldova
Societate
Prohibiție pe timp de pandemie: Ce riscă pescarii care merg la pescuit

Aceștia au fost observați însă de polițiștii de frontieră care supravegheau hotarul. Toți cei trei bărbați de 38, 44 și 64 de ani au fost audiați de către forțele de ordine. 

Un alt caz de braconaj s-a înregistrat în satul Brânza din raionul Cahul. Un tânăr de 23 de ani a fost surprins în timp ce pescuia ilegal în rezervația Prutul de Jos. El a reușit să prindă câteva zeci de pești cu ajutorul unei plase care avea o lungime de 100 de metri. Și azi dimineață el a fost văzut pescuind în zona de frontieră fără permis de acces. Acesta avea cu el trei plase destinate pescuitului cu o lungime totală de 250 de metri și câteva zeci de pești aruncați pe malul râului.

Toți cei care au fost prinși pescuind ilegal au primit amenzi în valoare de 600 de lei. În plus, a fost anunțat Inspectoratul Ecologic de Stat Cahul care urmează să-i tragă la răspundere pe braconieri pentru prejudiciul cauzat statului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0