Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prima jumătate a lui 2020, cele mai calde șase luni înregistrate vreodată în Rusia

© Sputnik / Miroslav RotariКак люди спасаются от жары в Кишиневе
Как люди спасаются от жары в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
În Rusia, perioada dintre ianuarie și iunie 2020 a fost cel mai călduros interval de șase luni de când se fac înregistrări meteo

CHIȘINĂU, 6 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Pe măsură ce încălzirea globală se accelerează, recordurile de temperatură sunt depășite în fiecare an, arată RT.

TIR-uri - Sputnik Moldova
Societate
Restricții de circulație pentru mașinile de mare tonaj pe timp de caniculă - Detalii

”Temperatura media în Rusia, pentru primele șase luni din 2020, este cea mai ridicată din 130 de ani de meteorologie, pentru întreaga perioadă de observare din 1891 încoace”, a spus Roman Vilfand, director științific al Centrului Național Hidrometeorologic.

El a adăugat că recordul s-a datorat în principal lunilor neobișnuit de calde de iarnă.

În ianuarie, temperatura media a fost cu 10-11 grade Celsius mai mare decât normalul. Luna trecută, Vilfand a arătat că Rusia a experimentat mai mult de 240 de recorduri de temperatură în prima jumătate de an.

Totuși, acest an ”este special”, a declarat el. Pe 20 iunie, schimbările climatice din Rusia au făcut titlurile în presa internațională când un mic oraș din Siberia, Verkhoyansk, a experimentat cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Cercul Arctic – 38 de grade Celsius.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0