Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Avem noi ambasadori în Estonia și China: Igor Dodon a semnat decretele – Foto

© Photo : Miroslav RotariИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a semnat vineri, 3 iulie, decretele cu privire la numirea ambasadorilor Republicii Moldova în Estonia și China.

CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik. Ion Stăvilă va reprezenta Republica Moldova în Estonia, iar Dumitru Braghiș va fi ambasador în China.

Președintele Igor Dodon a semnat pe 3 iulie decretele cu cu privire la numirea noilor ambasadori și a avut și o întrevedere cu Ion Stăvilă și Dumitru Braghiș.

 

Ion Stăvilă a fost anterior ambasador în Ucraina, iar Dumitru Braghiș a deținut funcția de prim-ministru acum vreo 20 de ani.

„I-am felicitat pe ambii ambasadori cu ocazia noii numiri, le-am urat succes în activitatea diplomatică, subliniind importanța consolidării relațiilor dintre Republica Moldova și China, Republica Moldova și Estonia în domeniul comercial-economic, umanitar, în sfera tehnologiilor informaționale etc.”, a scris președintele Dodon pe Facebook.

Șeful statului și-a exprimat încrederea că relațiile de colaborare cu aceste state, odată cu numirea noilor ambasadori, „vor atinge un nivel calitativ superior, în pofida crizei pandemice globale”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0