Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

S-au învrednicit douăzeci: Putin a decernat titlul de „Oraș al Muncii”

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Accesați arhiva multimediaБашни Московского Кремля и купола Покровского собора на закате
Башни Московского Кремля и купола Покровского собора на закате - Sputnik Moldova
Abonare
În orașul care de acum încolo va purta astfel de titlu va fi instalată o stelă cu simboluri heraldice și cu textul decretului prezidențial privind decernarea lui.

CHIȘINĂU, 3 iul - Sputnik. Vladimir Putin a semnat decretul privind decernarea titlului de „Oraș al muncii” pentru 20 de localități din Rusia. 

De acest titlu s-au învrednicit: Nijnii Novgorod, Ekaterinburg, Celeabinsk, Samara, Perm, Nijnii Tagil, Saratov, Omsk, Kazani, Novosibirsk, Iaroslavli, Magnitogorsk, Ijevsk, Ufa, Tomsk, Ulianovsk, Ivanovo, Novokuznețk, Irkutsk și Borovici, se menționează pe site-ul oficial al Kremlinului. 

„Orașul muncii” este un titlu de onoare al Federației Ruse, stabilit prin legea din 1 martie 2020 „în scopul omagierii celor care au muncit în spatele frontului în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945.

Президент РФ В. Путин во время воздушного парада, посвященного 75-летию Победы в ВОВ - Sputnik Moldova
Rusia
Putin le-a mulțumit celor care au participat la organizarea paradei de Ziua Victoriei

Președintele a reamintit că în timpul războiului întreprinderile din aceste orașe fără întrerupere au asigurat producția militară și civilă. 

Meritele lor au fost remarcate prin decernarea premiilor statului. Documentele atestă curajul și eroismul în muncă al localnicilor.

În orașul care de acum încolo va purta astfel de titlu va fi instalată o stelă cu simboluri heraldice și cu textul decretului prezidențial privind decernarea lui. Pe 1 mai, de Ziua Victoriei și de Ziua orașului acolo se vor desfășura evenimente publice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0