Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noul premier desemnat de Macron să salveze popularitatea președintelui Franței

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a desemnat astăzi în funcţia de prim-ministru pe Jean Castex, la doar câteva ore după demisia Guvernului anterior

BRUXELLES, 3 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Jean Castex este persoana care a coordonat strategia de redeschidere a societăţii după izolarea impusă de criza coronavirusului și va fi însărcinat cu formarea noului guvern, a anunţat Palatul Elysee într-un scurt comunicat.

Édouard Philippe - Sputnik Moldova
Guvernul Franței condus de Edouard Philippe a demisionat

Jean Castex îl înlocuieşte pe Edouard Philippe, care a demisionat în cursul zilei.

Edouard Philippe era mai popular decât Emmanuel Macron, potrivit sondajelor de opinie, dar nu s-a înscris niciodată în partidul prezidenţial Republica în Mișcare.

După crizele multiple prin care a trecut în președinția sa, Macron a anunțat că vrea să vină cu o echipă nouă, el încercând astfel să se reinventeze.

Noului guvern îi va reveni misiunea acestei reinventări politice în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2022, după ce revoltele vestelor galbene și criza coronavirusului au săpat adânc în popularitatea lui Macron.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0