Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon, despre cei care fabricau clandestin elicoptere la Criuleni: Sunt foarte talentați

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание Генеральной прокуратуры Молдавии
Здание Генеральной прокуратуры Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
În privința a cinci persoane, procurorii au ajuns la concluzia că aceștia nu au avut vreun rol infracțional și au fost scoși de sub urmărire penală.

CHIȘINĂU, 3 iul - Sputnik. Noi detalii în cazul persoanelor reținute pentru asamblarea clandestină a aparatelor de zbor într-un atelier din Criuleni.

Спецназ - Sputnik Moldova
Societate
Percheziții la Criuleni: Erau produse elicoptere pentru export clandestin - Foto

În privința a cinci persoane, procurorii au ajuns la concluzia că aceștia nu au avut vreun rol infracțional și au fost scoși de sub urmărire penală. Totodată, acestora le-a fost atribuit statutul de martori.

În următoarea zi, după audierea și stabilirea circumstanțelor în raport cu alte două persoane reținute, procurorii au dispus scoaterea și acestora de sub urmărire penală.

Și președintele Igor Dodon a venit cu o declarație în privința acestui caz. El a precizat că băieții sunt talentați și ar fi bine dacă aceștia ar munci legal și ar aduce bani în bugetul de stat.  

”Unii antreprenori mă sună și îmi spun că vor să îi ia la lucru. Ei au încălcat legislația și evident că trebuie să răspundă, dar nu este o idee rea pentru că băieții sunt foarte talentați. Poate ar fi cazul, într-adevăr, să le dăm o posibilitate legal să activeze. Nu cred că e o idee rea ca Republica Moldova să fie o țară care produce elicoptere. Dacă ei au reușit să facă asta clandestin, să le dăm posibilitatea să lucreze legal și să obținem bani pentru aceasta”, a precizat Igor Dodon. 

La această etapă, urmărirea penală se focusează pe acțiunile infracționale ale altor trei persoane, iar din punct de vedere al acumulării probatoriului, vor fi dispuse un șir de expertize – tehnico-aeronautică, merceologică, informatică. Urmează să fie analizate toate actele (schițe, planuri și alte documente) – în vederea investigării faptei și nu a persoanelor (la moment, nicio persoană nu se află în detenție).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0