SUA lovesc iar: Au cumpărat toată producția mondială de remdesivir pe trei luni

CC0 / Pixabay / American flag
American flag - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În stilul care le caracterizează, Statele Unite au arătat din nou că nu se sinchisesc de aliați: au cumpărat toată producția pe trei luni de remdesivir, astfel că pentru Europa sau restul țărilor nu a mai rămas nimic.

BRUXELLES, 2 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Dezvăluirea că americanii au cumpărat toată producție pe următoarele trei luni de redemsivir, un medicament care funcționează împotriva coronavirusului, a fost făcută de publicația The Guardian, care a atras atenția că pentru restul lumii medicamentul nu va mai fi disponibil în următoarea perioadă.

Лекарственные препараты - Sputnik Moldova
Singurul medicament care ar putea trata coronavirusul: Anunțul OMS
SUA au procedat la fel de agresiv și în cazul crizei măștilor sanitare la începuturile pandemiei, când deturnau comenzile altor țări, inclusiv ale așa numiților aliați din Europa, oferind bani mai mulți, pentru a le stoca pe teritoriul american.

Publicația britanică prezintă îngrijorarea care există referitoare la acest comportament al SUA și care se va face simțit și în cazul apariției unui vaccin după ce Administrația Trump a arătat că este pregătită să plătească mai mult și să se descurce mai bine decât restul țărilor pentru a-și asigura produsele medicale de care SUA au nevoie.

”Și-au asigurat acces la cea mai mare parte a producției de remdesivir, așa că n-a rămas nimic pentru Europa”, a explicat Andrew Hill de la Universitatea Liverpool.

Remdesivir, primul medicament aprobat de autorități pentru tratarea Covid-19, este produs de Gilead și a dovedit că ajută pacienții să se refacă mai repede după boală.

Primele 140.000 de doaze, distribuite pentru studii clinice în mare parte din lume, s-au terminat. Acum, Administrația Trump a cumpărat peste 500.000 de doze, ceea ce înseamnă producția Gilead din august și 90% din producția din august și septembrie.

”Președintele Trump a obținut un acord grozav pentru a se asigura că americanii au acces la primul tratament autorizat pentru Covid-19. Pe cât posibil, vrem să ne asigurăm că fiecare pacient american care are nevoie de remdesivir îl va primi”, a declarat secretarul american al sănătății, Alex Azar.

Medicamentul ce a fost dezvoltat pentru a trata ebola, fără a avea însă efect asupra acesteia, este patentat de Gilead, ceea ce înseamnă că alte companii nu-l pot produce. El costă circa 3.200 de dolari pentru tratamentul cu șase doze, potrivit guvernului american.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0