Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Republica Moldova a trecut de 17 mii de cazuri de COVID-19

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus a trecut de pragul de 17 mii în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 2 iul - Sputnik. Alte 252 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care șapte în regiunea transnistreană. Astfel, bilanțul persoanelor infectate de la începutul pandemiei a ajuns la 17 150 de cazuri. Într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că din cele 252 de cazuriconfirmate în această zi, patru sunt de import din Italia, Marea Britanie, Federaţia Rusă, România.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Câți copii s-au îmbolnăvit până acum de COVID-19 – precizări de la Ministerul Sănătății

Totodată, alți 20 de lucrători medicali au fost testați pozitiv. Dintre aceștia cinci sunt medici, nouă asistenți medicali, patru felceri și doi angajați personal auxiliar. A crescut și numărul persoanelor tratate. Până la ziua de azi 9846 de persoane au fost vindecate de COVID-19.

Totodată, alte nouă persoane au decedat fiind răpuse de noul coronavirus. Este vorba de cinci bărbați și patru femei cu vârste între 32 și 90 de ani. Toate victimele sufereau și de alte comorbidități. 

De precizat, în Republica Moldova este instituită stare de urgență în sănătate publică până la data de 15 iulie. În funcție de numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 perioada ar putea fi prelungită. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0