Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune deputatul Sergiu Sîrbu despre alegerile parlamentare anticipate

© Sputnik / OsmatescoSergiu Sârbu
Sergiu Sârbu - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Sergiu Sârbu consideră că alegerile parlamentare anticipate sunt posibile, doar că la această etapă statul nu ar avea nevoie de un scrutin parlamentar, iar actualul legislativ are potențial de a identifica soluții anticriză.
Ce spune deputatul Sergiu Sârbu despre alegerile parlamentare anticipate

Sergiu Sîrbu a declarat că grupul Pro Moldova este gata să facă față oricărei provocări și nu îi este frică de alegeri parlamenatre anticipate, doar că acestea nu sunt oportune la ora actuală, consideră deputatul.

„La această etapă statul nu are nevoie de alegeri anticipate, avem nevoie de souții pentru a ieși din criză. Cred că actualul Parlament are toate posibilitățile să identifice soluții anticriză, iar ulterior se va vedea”, a precizat Sergiu Sîrbu.

Curtea Constituțională se va pronunța pe 7 iulie cu privire la sesizările deputaților Vasile Bolea și Sergiu Litvinenco. Acestea se referă la posibilitatea dizolvării Parlamentului în ultimele șase luni ale mandatului președintelui Republicii Moldova și la organizarea concomitentă a alegerilor parlamentare anticipate și prezidențiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0