Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Amendamentele la Constituția Rusiei, susținute de peste 78 la sută dintre alegători

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaПодсчет голосов по итогам голосования по поправкам в Конституцию РФ
Подсчет голосов по итогам голосования по поправкам в Конституцию РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit datelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, după numărarea a 95,61 la sută din procesele verbale, 78,04% dintre participanții la vot s-au pronunțat în favoarea amendamentelor la Constituție.

CHIȘINĂU, 2 iul – Sputnik. Potrivit datelor prealabile, în favoarea adoptării amendamentelor la Constituție au votat 78,04 la sută dintre alegătorii ruși, iar împotrivă s-au pronunțat 21,15 la sută, a anunțat Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse după numărarea a 95,61 la sută dintre procesele verbale.

Голосование по внесению поправок в Конституцию РФ, Кишинев - Sputnik Moldova
Societate
La Chișinău, 92 procente dintre cetățeni ruși au votat pentru amendarea Constituției

Totodată, CEC informează că prezența la urnele de vot a constitui aproape 65 la sută.

Miercuri a fost ultima zi a consultărilor populare pentru adoptarea amendamentelor la Constituție. Inițial, votarea a fost planificată pentru 22 aprilie, însă a fost amânată din cauza epidemiei de coronavirus. Ulterior, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat decretul cu privire la noua dată a consultărilor populare – 1 iulie.

Pornind de la necesitatea de a ține cont de situația epidemiologică și  pentru siguranță cetățenilor, s-a decis ca votarea să se desfășoare pe parcursul întregii săptămâni, de pe 25 iunie până pe 1 iulie. Totodată, locuitorii Moscovei și ai regiunii Nijni Novgorod și-au putut exprima votul online.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0