Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Kamciatka și Ciukotka votul privind amendarea Constituției Federației Ruse s-a încheiat

© Sputnik / Evgeniy Epanchintcev / Accesați arhiva multimediaБюллетени для голосовании по внесению поправок в Конституцию РФ на избирательном участке №209 в Чите
Бюллетени для голосовании по внесению поправок в Конституцию РФ на избирательном участке №209 в Чите - Sputnik Moldova
Abonare
În regiunile estice ale Federației Ruse, unde în acest moment este deja seară, s-a încheiat votarea privind amendarea Constituției.

CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Votul privind amendarea Constituției Federației Ruse s-a încheiat în Kamciatka la ora 20:00 – ora locală și 11:00 – ora Moscovei și a Chișinăului, secțiile de votare închizându-și ușile în fața alegătorilor, anunță RIA Novosti. Potrivit informațiilor oferite de autoritățile electorale la ora 18:00 (ora locală), 42,5% dintre alegători sau 102 mii 572 de oameni s-au prezentat în fața urnelor de vot.

Президент РФ В. Путин поздравил выпускников военных вузов и академий с Днём Победы - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin a votat în cadrul scrutinului pentru amendarea Constituției Rusiei - Video

Responsabilii din cadrul comisiei electorale regionale au anunțat pentru Ria Novosti că nu au fost înregistrate plângeri sau nereguli cu privire la desfășurarea votului. În secțiile de votare s-au aflat 924 de observatori.

În regiunea Kamciatka au fost deschise 292 de secții de votare, dinte care 105 pe în mare, pe nave și 187 de uscat. În general, în această regiune sunt înregistrați doar 240 de mii de alegători. La votarea anticipată au participat 10 mii de locuitori ai regiunii, care se aflau în localități îndepărtate, greu accesibile și în mare.

De asemenea, la ora 11:00 (ora Moscovei și a Chișinăului) s-a încheiat votul și în regiunea Ciukotka. La 18:00 (ora locală) acolo au votat 22 123 de oameni, ceea ce constituie 74,11 la sută din electori. În șase sate participarea la vot a constituit 100%. Președintele comisiei electorale regionale a anunțat pentru RIA Novosti că nu au fost înregistrate încălcări sau petiții cu privire la corectitudinea desfășurării votului.

În Ciukotka au fost deschise 55 de secții de votare, inclusiv în Anadîr.  

În total, în regiunea Ciukotka sunt înregistrați 33 de kii 194 de alegători, iar mai bine de jumătate dintre ei a votat în cadrul alegerilor anticipate, care s-au desfășurat în perioada 25-30 iunie. Mai exact, la alegerile anticipate au participat mai bine de 17000 de oameni.  

Amintim că votul pentru amendarea Constituției era preconizat pentru data de 22 aprilie. Dar din cauza pandemiei nu a fost posibil acest lucru și votare a fost organizată astăzi, 1 iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0