Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputatul Ștefan Gațcan, care a anunțat ieri că aderă la Pro Moldova, și-a depus mandatul

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputatul Ștefan Gațcan, care a anunțat ieri că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Pro Moldova, și-a depus mandatul de deputat.

CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Pe pagina de Facebook a Partidului Socialiștilor a fost publicată cererea lui Ștefan Gațcan adresată președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi, în care anunță că renunță la mandatul de deputat începând cu 1 iulie 2020.

Formațiunea socialiștilor a menționat că astăzi Ștefan Gațcan a participat la ședința fracțiunii parlamentare a PSRM. 

„Ștefan Gațcan a anunțat decizia de a renunța la mandatul de deputat pentru a se dedica plenar medicinii. Cererea de depunere a mandatului a fost înregistrată astăzi la secretariatul Parlamentului. În același timp, Gațcan a mai anunțat că rămâne parte a echipei PSRM și se va fi implica activ în munca grupului social al formațiunii noastre, pentru a utiliza experiența sa profesională în elaborarea și promovarea proiectelor ce țin de politicile de sănătate, atât de așteptate de cetățeni”, se menționează în comunicatul de presă al socialiștilor. 

Fracțiunea PSRM precizează că a luat act de această decizie și l-a încurajat pe Ștefan Gațcan să se implice în activitatea formațiunii. 

Ieri însă Ștefan Gațcan a făcut o postare pe Facebook în care a anunțat că se retrage din PSRM și aderă la grupul parlamentar Pro Moldova.

PSRM - Sputnik Moldova
Politică
Reacția PSRM la plecarea lui Ștefan Gațcan: ”Așteptăm să vă depuneți mandatul”

Gațcan a menționat că a rămas dezamăgit de Partidul Socialiștilor, dar este impresionat de curajul grupului condus de Andrian Candu. 

”Declar că părăsesc fracțiunea PSRM din Parlament și mă alătur grupului parlamentar „PRO MOLDOVA”. Sunt conștient de toată mizeria, atacurile, falsurile și minciunile care nu vor ezita să curgă la adresa mea, dar rămân ferm pe poziții, nu voi ceda presiunilor și amenințărilor, voi rămâne fidel convingerilor mele, voi fi fidel alegătorilor din circumscripția Hîncești, iar alături de așa o echipă profesionistă precum este PRO MOLDOVA, sunt sigur că vom putea realiza fapte bune pentru Moldova”, a scis Gațcan pe Facebook. 

După anunțul făcut de Gațcan, alianța PRSM-PDM a rămas fără majoritate în Parlament.

Nu este clar deocamdată din ce cauză s-a răzgândit Ștefan Gațcan. Pentru ca în locul lui să vină un alt deputat, trebuie să fie organizate alegeri în circumscripția uninominală Hâncești, acolo unde Gațcan a fost ales parlamentar. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0