Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce salvatorii vizitează zilele acestea bazinele acvatice – Foto

© Photo : Ministerul Afacerilor InterneCampanie de prevenire a înecurilor
Campanie de prevenire a înecurilor - Sputnik Moldova
Abonare
Salvatorii continuă zilele acestea campania de prevenire a înecurilor, instruindu-i pe oamenii care se odihnesc pe malul bazinelor acvatice. Adulții sunt preveniți să aibă mare grijă de copii.

CHIȘINĂU, 30 iun – Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) informează că desfășoară zilele acestea campania de prevenirea a înecurilor, informându-i pe cetățenii aflați în preajma râurilor și lacurilor.

În cadrul unor instruiri recente pe malurile bazinelor acvatice din raionul Cahul, în localitățile Slobozia Mare, Brânza, Vadul lui Isac, salvatorii au instruit peste 130 de persoane.

Ei le-au împărțit oamenilor pliante informative, le-au vorbit  despre riscurile în cazul nerespectării regulilor de comportament pe apă și despre acordarea primului ajutor în cazul unei situații de înec.
© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAICampanie de prevenire a înecurilor
De ce salvatorii vizitează zilele acestea bazinele acvatice – Foto - Sputnik Moldova
Campanie de prevenire a înecurilor

Oamenii care se odihneau în preajma bazinelor acvatice au fost avertizați de angajații IGSU să nu se scalde în locuri neautorizate, care nu dispun de stații de salvare. Salvatorii au subliniat că scăldatul în stare de ebrietate se poate solda cu accidente și chiar tragedii.

© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAICampanie de prevenire a înecurilor
De ce salvatorii vizitează zilele acestea bazinele acvatice – Foto - Sputnik Moldova
Campanie de prevenire a înecurilor

Angajații IGSU au subliniat că adulții ar trebui să le acorde minorilor o atenție deosebită în perioada vacanțelor de vară. Pentru a evita tragediile, IGSU îi îndeamnă pe adulți să-şi monitorizeze strict copiii și comportamentul acestora în apă, să nu le permită scăldatul de unii singuri.

De la lansarea Campaniei IGSU de prevenire a înecurilor în perioada estivală, au fost instruite peste 1.250 de persoane din  25 raioane, printre care Leova, Hâncești, Călărași, Ungheni, Taraclia, Căușeni, Ocnița, Soroca, Florești, Drochia, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău.

Campania de prevenire a înecurilor va fi desfășurată în toate raioanele Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0