Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dan Puric, fulminant: ”Este un atac decisiv asupra poporului român! România… moare!”

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
”Mult mai periculos e virusul ideologic… omul se îmbolnăvește când nu mai are fața către Dumnezeu - problema conștiinței mele e că România moare”

BUCUREȘTI, 30 iun - Sputnik. Devenit un adevărat simbol al naționalismului creștin, actorul și scriitorul Dan Puric uimește și încântă de fiecare dată cu profunzimea gândirii și frumusețea discursului.  A făcut-o și aseară, invitat fiind de jurnalistul Răzvan Dumitrescu, realizatorul emisiunii ”Subiectiv”.

Emisiunea a fost… un fel de călătorie pe o mare agitată, când ideea nu era doar de a ține drumul – ci mai ales de a supraviețui. De fapt, Dan Puric a asta și vrea să spună – viața noastră - și a societății, așa cum o cunoaștem -  e acum într-o furtună, în care valuri după valuri încearcă să ne scufunde, să ne înece, iar nordul nu mai e de găsit.

Interviul trebuie urmărit integral – îl găsiți la finalul articolului - așa că voi reda doar câteva  pasaje.

Iată o primă idee – ”Omul se îmbolnăvește când nu mai are fața către Dumnezeu” iar  din această cauză există pericolul ca România și lumea întreagă să moară.

”Mult mai periculos e virusul ideologic… omul se îmbolnăvește când nu mai are fața către Dumnezeu - problema conștiinței mele e că România moare”, spune Dan Puric, crede că e obligatoriu ca ”Noțiunea de țară, de neam, să fie repusă”.

Virusul acesta a ucis câteva sute de mi, spune actorul – ”Celălalt, pe care vi-l spun eu, va ucide o lume și o umanitate - este virusul ideologic care merge paralel cu acesta”.

”Ne aflăm în cea mai cruntă situație din istoria acestui popor - suntem în război virusologico-ideologic” și  ”cel mai mare efort care se face astăzi este ca poporul român să fie scos din matca lui sufletească”, spune Dan Puric.

De ce asta? Pentru că ”România este ultimul bastion ortodox puternic și vor să îl distrugă. Toate acestea se fac cu un dublu virus - este vorba despre virusul Covid-19, care va trece sau nu… și unul mult mai periculos, care va ucide o lume și o umanitate - este virusul ideologic”.

Marele artist este ferm împotriva exagerărilor care se comit cu acest virus și dă ca exemplu înmormântarea episcopului Pimen.

”Sunt copil de medici - în familia mea am și cercetători care au lucrat în domeniu - problema epidemiologică, virusologică, trebuie tratată cu seriozitate, responsabilitate, și nu cu exagerări de cea mai proastă calitate, precum l-au îngropat pe bietul Pimen”, spune Dan Puric, comparând funeraliile făcute de acei oameni în costume albe cu personajele sinistre de la carnavalul din Veneția – ”cu scopul de a speria lumea”.

Măsurile trebuie să fie severe, dar proporționale cu pericolul – consideră artistul, apreciind că ”acești flăcăi au creat o stare de neliniște, care distruge sistemul nervos al omului”.

Ori, în acest mod, ”Ușor, ușor, ni s-a luat libertatea”, spune artistul. ”Nimeni nu are nimic împotriva faptului că, din punct de vedere medical, trebuie să respecți niște măsuri de restricție”.

”Dar ei au profitat, pe dedesubt băieții continuă liniștit o politică de subminare a identității morale a poporului român - aici este problema!”, a spus Dan Puric. ”Este un atac decisiv asupra poporului român! Ușor, ușor, ni s-a luat libertatea”.

Mai mult, Dan Puric spune că, prin tot ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă, reiese un aspect clar: ”România este o țară blasfemiată!”.

”Este o țară condusă de pirați! Ei taie axul moral al țării! Este o strategie veche de când lumea”, spune artistul. ”Octavian Goga spunea că o țară se păzește cu corpuri de armată sau cu o statuie de care sunt legate mii de inimi”.

Despre cei care conduc, Dan Puric creionează o schiță simplă – ”Bietul român ce zice, când îi vede cu chiloții ăia verzi pe față și cu cacealmaua asta, că se duc la băut și dau jos tot?”.

”Oamenii ăștia nu ne reprezintă sub nicio formă… ei fac pe super sterilizații, mai bine i-ar steriliza cineva”, a spune artistul. ”Corpul nu se apără cu antibiotic, ci cu imunitate - s-a făcut ceva care tu să nu te mai poți apăra, imunitatea biologică e terminată. Normal că tu te sperii ca om”.

Dan Puric se întreabă - ”Cum e posibil ca o organizație națională a sănătății să aibă în două săptămâni, indicații contradictorii pe care o minte primară nu le-ar accepta?!” – și, temerea sa e că ”România e planificată”… evident, către ceea ce el numește… moarte. ”România moare”, este avertismentul marelui artist.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0