Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Mesajul lui Putin către cetățenii ruși în ajunul votării privind amendarea Constituției

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaВстреча президента РФ В. Путина с участниками общероссийской акции взаимопомощи "Мы вместе".
Встреча президента РФ В. Путина с участниками общероссийской акции взаимопомощи Мы вместе. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele rus a subliniat că amendarea Constituției va avea loc doar în cazul în care amendamentele vor fi sprijinite de către popor.

CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, s-a adresat cetățenilor ruși înainte de principala zi de votare privind amendarea Constituției Rusiei. 

”Votăm pentru țara în care vrem să trăim, cu un sistem de educație și de sănătate modern, care ar garanta o protecție socială cetățenilor, cu un management eficient al puterii deschisă către cetățeni. Noi votăm pentru țara în care lucrăm și pe care vrem să o lăsăm moștenire copiilor și nepoților noștri. Iată de ce sunt convins că fiecare dintre dumneavoastră, atunci când luați o decizie atât de importantă, vă gândiți în primul rând la cei apropiați, vă bazați pe valorile care ne unesc”, a declarat Vladimir Putin.

Totodată, Putin i-a îndemnat pe toți să meargă la vot, reiterând că amendamentele la Constituție vor intra în vigoare doar dacă se vor bucura de sprijinul popular.

LIVE_Спутник: Обращение Владимира Путина к россиянам в преддверии основного дня голосования по Конституции - Sputnik Moldova
Video
Video - Adresarea lui Vladimir Putin către ruși, în ajunul votului asupra Constituției

”Doar împreună și doar prin noi înșine, pe responsabilitatea și sentimentele noastre sincere de patriotism, de grijă față de Patrie, se sprijină suveranitatea Rusiei. De asemenea, și pe respectarea istoriei noastre, a culturii, a limbii materne, a tradiției, pe memoria față de actele eroice și realizările strămoșilor noștri. Voi reitera poziția mea, care este una clară și fermă - textul înnoit al Constituției, toate amendamentele propuse, vor intra în vigoare doar în cazul aprobării de către dumneavoastră”, a subliniat Putin precizând că fiecare vot este important.

Amintim că Vladimir Putin a propus adoptarea unor amendamente la legea fundamentală a Rusiei în luna ianuarie a acestui an, în cadrul unui mesaj anual adresat Adunării Federale. Proiectul de lege care prevede această inițiativă a fost adoptat de Duma de Stat pe 11 martie. În aceeași zi, documentul a fost aprobat de Consiliul Federației (Senat).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0