Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Digitalizarea Bibliotecii Naționale: Japonia va aloca mii de dolari pentru echipament

© Sputnik / Rodion ProcaElena Pintilei
Elena Pintilei - Sputnik Moldova
Abonare
Recent a avut loc ceremonia de semnare a unui Acord semnificativ pentru Biblioteca Națională a Republicii Moldova. Instituția de cultură urmează să primească circa 400 de mii de dolari de la Guvernul Japoniei pentru digitalizarea bibliotecii.
Digitalizarea Bibliotecii Naționale: Japonia va aloca mii de dolari pentru echipament

În data de 29 iunie curent avut loc ceremonia de semnare al Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională privind implementarea Proiectului "Îmbunătățirea echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naționale".

Astfel, guvernul nipon va acorda o sumă nerambursabilă de circa 400 de mii de dolari din care vor fi procurate mai multe echipamente necesare instituției.

"Grație acestui proiect vor fi procurate trei scanere performante și o gamă largă de calculatoare. De asemenea, biblioteca are nevoie de echipament pentru a digitaliza patrimoniul național care se păstrează în fondurile bibliotecii. În acest sens, vor fi procurate două servere performante care ne voi oferi posibilitatea de rezervare pe termen lung a informației digitalizate", a declarat directorul general al Bibliotecii Naționale, Elena Pintelei.

Potrivit directorului, în luna a februarie a anului 2021 bibliotecarii și cei care vor păși pragul instituției se vor putea deja bucura de noul echipament.

Amintim că în cadrul ședinței de miercuri, 4 martie curent, Executivul a aprobat decizia cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională privind implementarea Proiectului "Îmbunătățirea echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naționale".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0