Ne vom sufoca de căldură: Iată ce temperaturi se așteaptă pe parcursul zilei

© Sputnik / Miroslav RotariКак люди спасаются от жары в Кишиневе
Как люди спасаются от жары в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că astăzi vremea va fi și mai caldă decât în weekend. Temperaturile vor urca până la 33 de grade Celsius.

CHIȘINĂU, 29 iun - Sputnik. Meteorologii anunță pentru astăzi vreme deosebit de caldă. Dacă în weekend am avut parte de vreme caniculară, atunci astăzi ne așteaptă temperaturi și mai ridicate.

Наводнение - Sputnik Moldova
Societate
Pericol de inundații la Râșcani: Ce se întâmplă la Barajul Costești-Stânca - Video
De altfel, astăzi încă este în vigoare codul galben de caniculă, emis anterior de meteorologi. Se așteaptă maxime de până la 33 de grade Celsius pe întreg teritoriul republicii. 

În nordul țării va ploua cu descărcări electrice. Vântul va sufla din nord-vest cu 1-6 metri pe secundă, iar presiunea atmosferică va fi normală. Marți de asemenea se așteaptă ploi în nordul țării, dar și în centrul republicii. 

Temperaturile caniculare se vor menține pe tot parcursul săptămânii. 

La ora actuală, autoritățile sunt preocupate de prevenirea inundațiilor pe Nistru și Prut. Nivelul Nistrului crescuse cu 8 metri săptămâna trecută, fiind inundate localități din nordul țării. Mai multe grădini și terenuri agricole din Vălcineț, Unguri și Naslavcea au avut de suferit în urma inundațiilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0