Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mitropolia îndeamnă moldovenii la trei zile de post aspru și rugăciune – Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariРаспятие
Распятие - Sputnik Moldova
Abonare
Mitropolia Moldovei vine cu un îndemn pentru cetățeni în contextul situației critice provocată de pandemia coronavirusului. Despre ce este vorba.

CHIȘINĂU, 29 iun – Sputnik. Mitropolia Moldovei îndeamnă cetățenii să se unească într-un exercițiu de post și rugăciune, în contextul crizei generate de pandemia coronavirusului. Astfel, ierarhii Bisericii Ortodoxe din Moldova binecuvântează ca în zilele de 2, 3 și 4 iulie să se țină post aspru, petrecând aceste trei zile în rugăciune stăruitoare însoțită de metanii sau închinăciuni.

„În istoria Ei, Biserica Ortodoxă a trecut prin mai multe asemenea perioade de nevoie și primejdie omenească, având de înfruntat și anumite boli molipsitoare, din care a reușit să iasă doar cu ajutorul celor două arme ale Ei duhovnicești: postul și rugăciunea”, este precizat într-un comunicat al Mitropoliei.

Astfel, suntem îndemnați ca în aceste zile să împreunăm exercițiul postului și al rugăciunii cu pocăința sinceră, urmată de împărtășirea cu Sfintele Taine ale lui Hristos în ziua de duminică, 5 iulie. Totodată, pe lângă acestea, este important ”să-i slujim și pe cei de lângă noi, prin manifestarea concretă a purtării de grijă și protejării sănătății acestora”.

Icoane făcătoare de minuni  - Sputnik Moldova
Societate
Biserica va continua să-i împărtășească pe enoriași în pofida deciziei luate de autorități

„Reiterăm îndemnul nostru părintesc de a înălța rugăciuni și pentru cei bolnavi şi încercaţi astăzi de acest virus, pentru personalul medical din țara noastră, aflat în slujirea aproapelui în această perioadă, dar și pentru cei care au trecut la Domnul din cauza epidemiei de COVID-19”, mai este menționat în comunicat.

Moldovenii sunt chemați să citească în aceste zile Paraclisul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Psalmii, Canonul de pocăință către Domnul nostru Iisus Hristos, dar și rugăciuni către Sfinții Tămăduitori de boli și Mari Făcători de Minuni.

De precizat, fiecare enoriaș care va merge la biserică trebuie să respecte în continuare regulile de protecție impuse de autorități.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0