Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății: Încă trei decese provocate de COVID-19

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat informații actualizate despre evoluția coronavirusului în Moldova.

CHIȘINĂU, 29 iun. - Sputnik. Ministerul Sănătății a anunțat decesul altor trei persoane provocat de COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 60 de ani din Găgăuzia. Acesta a fost internat în data de 24 iunie la Spitalul Clinic Republican din Capitală. El mai suferea de hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă și angină pectorală de efort CF III. 

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Societate
Va fi scoasă obligativitatea de a sta în carantină pentru cei care revin de peste hotare?
A pierdut lupta cu COVID-19 și un bărbat de 69 de ani din municipiul Bălți. În data de 22 iunie el a fost internat în spital și mai suferea de diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică și angină pectorală de efort CF III. Tot în Spialul din Bălți a murit și o femeie de 81 de ani. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 533 de cazuri. 

Până acum, în Republica Moldova au fost confirmate 16 250 cazuri de infecție cu coronavirus, dintre care 1 209 în regiunea transnistreană.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 479 stare gravă, dintre care 31 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată, 1 125 – stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Până acum, au fost confirmate 2 403 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 606, farmaciști - 28, asistenţi medicali - 962, felceri - 123, personal auxiliar - 684 persoane.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 Chișinău, au fost internate 56 de persoane cu suspecție la coronavirus.

Totodată, încă 148 de persoane au fost tratate și externate. Bilanțul persoanelor vindecate de COVID-19 a ajuns la 9 229.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0