Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății: Încă trei decese provocate de COVID-19

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat informații actualizate despre evoluția coronavirusului în Moldova.

CHIȘINĂU, 29 iun. - Sputnik. Ministerul Sănătății a anunțat decesul altor trei persoane provocat de COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 60 de ani din Găgăuzia. Acesta a fost internat în data de 24 iunie la Spitalul Clinic Republican din Capitală. El mai suferea de hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă și angină pectorală de efort CF III. 

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Societate
Va fi scoasă obligativitatea de a sta în carantină pentru cei care revin de peste hotare?
A pierdut lupta cu COVID-19 și un bărbat de 69 de ani din municipiul Bălți. În data de 22 iunie el a fost internat în spital și mai suferea de diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică și angină pectorală de efort CF III. Tot în Spialul din Bălți a murit și o femeie de 81 de ani. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 533 de cazuri. 

Până acum, în Republica Moldova au fost confirmate 16 250 cazuri de infecție cu coronavirus, dintre care 1 209 în regiunea transnistreană.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 479 stare gravă, dintre care 31 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată, 1 125 – stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Până acum, au fost confirmate 2 403 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 606, farmaciști - 28, asistenţi medicali - 962, felceri - 123, personal auxiliar - 684 persoane.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 Chișinău, au fost internate 56 de persoane cu suspecție la coronavirus.

Totodată, încă 148 de persoane au fost tratate și externate. Bilanțul persoanelor vindecate de COVID-19 a ajuns la 9 229.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0