Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ajutorul umanitar oferit de Moldova Ucrainei în lupta cu inundațiile a ajuns la destinație

© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIПравительство Республики Молдова отправило оборудование, чтобы помочь Украине в ликвидации наводнений
Правительство Республики Молдова отправило оборудование, чтобы помочь Украине в ликвидации наводнений - Sputnik Moldova
Abonare
Lotul umanitar oferit de Guvernul Republii Moldova Ucrainei a ajuns la Cernăuți. Cu ajutorul a șapte autoturisme, a fost transportat echipamentul destinat lichidării consecințelor inundațiilor din ultima perioadă.

CHIȘINĂU, 28 iun. - Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că lotul umanitar oferit Ucrainei pentru a combate consecințele inundațiilor a ajuns la destinație. Ajutorul include generatoare, motoferăstraie, motopompe, furtunuri de intervenție, dar și saci de polipropilen.

Наводнение - Sputnik Moldova
Societate
Pericol de inundații la Râșcani: Ce se întâmplă la Barajul Costești-Stânca - Video
Coloana din Republica Moldova a fost întâmpinată de responsabili din cadrul Direcției Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență din regiunea Cernăuți. Autoritățile ucrainene i-au mulțumit țării noastre pentru suport și susținere, dar și pentru implicare maximă în depășirea intemperiilor, în pofida faptului că și Republica Moldova se confruntă cu riscul inundațiilor.

În același timp, salvatorii moldoveni sunt, în continuare, antrenați în prevenirea riscului de inundații în Republica Moldova. Pe parcursul zilei de ieri, au fost fortificate digurile de protecție în raioanele Ștefan Vodă, Căușeni, Rezina și pe plaja din orașul Vadu lui Vodă. În satul Copanca din raionul Căușeni a fost întârit un dig de protecție pentru a fi prevenită inundarea a peste 900 de hectare de terenuri agricole, dar și a 1200 de hectare de culturi agricole din stânga Nistrului.

Lucrări similare au avut loc și în localitatea Ciorna din raionul Rezina, unde a fost fortificat un baraj de protecție. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a început să scadă nivelul apei în râurile Nistru și Prut, inclusiv cantitatea apei deversate din lacul de acumulare Dnestrovsc. Nu se așteaptă mărirea devărsărilor nici în lacurile de acumulare de la Costești-Stânca și Dubăsari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0