Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Turismul în Moldova: Care sunt preferințele și așteptările turiștilor locali

© SputnikAlin George Pătru
Alin George Pătru - Sputnik Moldova
Abonare
În acest an mulți moldoveni aleg să-și petreacă vacanța în țară, având în vedere restricțiile impuse în contextul pandemiei. Ce gen de odihnă propun agențiile de turism din Moldova aflați de la consultantul în turism Alin Pătru.
Turismul din Moldova: Care sunt preferințele și așteptările turiștilor locali

În această vară, mulți moldoveni se abțin de la călătoriile în străinătate și aleg să exploreze locurile frumoase din țara noastră. Specialiștii susțin că în această perioadă turismul din Moldova ar putea cunoaște noi posibilități de dezvoltare, iar agențiile de turism trebuie să vină cu oferte atractive pentru moldoveni.

"Acum este o posibilitate extraordinară de a redescoperi acel potențial pe care îl avem și de care nu suntem suficient de conștienți că îl avem. Este momentul în care putem să scoatem în evidență nu doar locuri precum este Orheiul Vechi. Avem norocul de a descoperi foarte multe locuri frumoase și autentice. Deja au fost create proiecte de promovare a Moldovei și se pune accent pe turismul rural, turismul activ de drumeții, tururi cu bicicleta, trasul cu arcul, tururi cu canoe, vizite la prisacă, tururi gastronomice. Uneori, și viața omului de la țară poate fi o aventură pentru cineva care a trăit toată viața în Chișinău", a relatat Alin Pătru.

În același timp, Alin Pătru a remarcat că, de multe ori, din cauza prețurilor exagerate și a informațiilor puține despre locurile care merită vizitate, turistul din țara noastră renunță la micile escapade.

De menționat este că în urma unui sondaj realizat în cadrul unei campanii naționale de relansare a turismului local, 71% dintre moldoveni sunt interesați să viziteze destinațiile turistice autohtone. Studiul arată că preferințele oamenilor sunt turismul familial, cultural, montan sau în natură, istoric și de recreere.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0