Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Surprize muzicale de la formațiile "Zdob și Zdub" și "Cuibul": Igor Dînga face dezvăluiri

© Photo : Facebook / Igori DingaIgori Dinga
Igori Dinga - Sputnik Moldova
Abonare
Pandemia a zădărnicit mai multe planuri ale artiștilor din țara noastră. După o bună perioadă de pauză, aceștia revin cu piese muzicale noi și sunt gata să cucerească inimile publicului.
Surprize muzicale de la formațiile "Zdob și Zdub" și "Cuibul": Igor Dînga face dezvăluiri

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, compozitorul Igor Dînga, cel care dirijează două colective celebre – "Zdob și Zdub" și formația "Cuibul", a dezvăluit că pandemia le-a dat planurile peste cap renumiților interpreți.

Aceasta a fost și o perioadă în care artiștii au acumulat mai multe forțe. După numeroasele concerte și lansări de albume, a fost o vacanță binemeritată.

"În fiecare an formația "Zdob și Zdub" susține peste 100 de concerte. Practic 70 la sută din timp nu îl petrec acasă. Este prima dată când facem o pauză atât de lungă. Acum revenim la repetiții și ne pregătim să lansăm noi piese", a relatat compozitorul.

Cât privește activitatea muzicală a formației "Cuibul", aceasta a fost destul de activă în ultimii cinci ani. Formația are în palmares sute de concerte și a participat la diverse festivaluri cu renume.

Recent, formația a lansat o piesă deosebită interpretată în limba rusă și în limba de stat. Igor Dînga susține că până la sfârșitul verii trupa va lansa un album întreg cu melodii deosebite, care cu siguranță vor ajunge în topurile muzicale din țară, dar și de peste hotare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0