Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Psiholog: Izolarea în case a scos la iveală problemele cuplurilor

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida Gribincea
Zinaida Gribincea - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada pandemiei a crescut semnificativ rata divorţurilor, afirmă sociologii. De ce a luat amploare acest fenomen și care sunt cauzele neînțelegerilor în cupluri aflați de la psihologul Zinaida Gribincea.
Psiholog: Izolarea în case a scos la iveală problemele cuplurilor

În ultima vreme, apar diverse statistici, care scot în evidență faptul că anume în perioada de pandemie rata divorțurilor a crescut semnificativ.

Psihologul Zinaida Gribincea consideră că izolarea în case a influențat relațiile familiale, însă cei care au ajuns în pragul divorțului au avut o relație șubredă și înaintea pandemiei. Acum însă carantina doar a acutizat starea de lucruri.

"Nu poate fi astfel ca până la pandemie totul să fie bine, iar acum după ce au petrecut o lună sau două împreună în aceeași casă cuplurile să ajungă în pragul divorțului. Oamenii ajung să se sature unul de altul atunci când există conflicte nerezolvate anterior sau unele neînțelegeri, iar acum, în momentul de criză, relația poate da fisuri", a spus psihologul.

Zinaida Gribincea mai spune că atunci când oamenii se află în mediul casnic mai mult timp au posibilitatea să-și comunice mai multe lucruri. Totuși, dacă nu a existat o comunicare sănătoasă până în momentul izolării în case, atunci conflictele sunt inevitabile.

Mai mult, psihologul a remarcat că în condițiile în care cuplurile petrec împreună toată ziua, aceștia pot observa unele neajunsuri ale partenerilor săi pe care anterior le treceau cu vederea sau care nu îi deranjau. Însă, dacă există dragoste, toleranță, comunicare și respect, atunci neajunsurile cu siguranță nu vor servi motiv pentru divorț.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0